Heja alla starka kvinnor
Älska din finaste drag: Istället för att fokusera den kroppsdel du hatar, varför inte framhäva det som du älskar? Om du hatar din näsa men älskar dina läppar, varför inte experimentera med ljusa och djärva läppfärger att visa dem? Samma med din kropp - om du älskar en kroppsdel mer än resten, betona dem och klä upp dem.

Förbjud allt negativt kroppsprat: Kom överens med dina vänner och dig själv att bannlysa allt negativt kroppsprat - vare sig det är att klaga över din vikt eller skvallra om någon annans. Båda delarna är hemska och jag rekommenderar att sluta med var och en av dem! När någon börjar skvallra eller prata ner om någon annan. Säg ifrån. 

Acceptera att människor kommer i olika former.

Sluta jämföra dig med andra:
Du kommer alltid hitta någon annan som har finare kurvor än dig, som är smalare, längre... sluta med det. Den här besatta jämförelsen är samma sak som oro, det ger dig något att göra men inget bra kommer ut av det. Det är totalt meningslöst. Det kommer aldrig att få ett slut om du väl börjar.

Behandla dig själv med respekt: Du skulle aldrig gå upp till någon annan och anklaga dom för att vara feta, värdelösa, för spinkiga etc. Varför vill du då säga det till dig själv? Respekt till den egna kroppen är jätteviktig, framförallt för att skydda sig från farliga bantningar, överdriven träning, dieter etc. Lyssna på kroppen och tänk at det är fantastiskt att den funkar.

After all, varför klaga på dina "feta" armar när det finns folk i världen som inte ens har armar, utan fått armarna bortsprängda i krig och konflikter. Då hamnar allt i perspektiv.

Jag älskar skönhet, visst, men utifrån ens egna förutsättningar. Du kan aldrig bli någon annan, hur mycket du än försöker, så varför inte bestämma det för att börja tycka om din kropp nu. Du kommer alltid leva i den, och kärlek ger så mycket mer energi än vad oro och självhat ger.Kommentarer
Postat av: nadja

visa ord

2011-03-08 @ 22:03:59
URL: http://nayjay.blogg.se/
Postat av: soph

LIKE!

2011-03-09 @ 16:57:36
Postat av: Marilyn

Beautiful & encouraging words!

2011-03-09 @ 22:29:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0