Brush it up!







På sommaren känns det som kroppen blommor ut på något sätt, håret och naglarna blir både starkare och längre och huden blir jämn och får lyster. Något som jag älskar att köpa är bikinis men känns aldrig kul dom första dagarna när huden är matt och ojämn. Jag tror alla gör en panik storstädning av kroppen den dagen värmen kommer på riktigt. Förutom träning, peeling, inpackning är och fotvård så läser man i magasin om torrborstning, men jag tror inte det är många som har koll på vad det verkligen är.

Genom att torrborsta huden så hjälper man kroppen att ta bort gifter och slaggprodukter ur kroppens lymfsystem.
Genom att borsta huden så tar man bort stagnerade gamla hudrester (bl.a. sura avfallsprodukter) från huden samt stimulerar hela lymfsystemet. Huden är i sig ett stort avgiftningsorgan. Ca 1/2 kilo av restprodukter lämnar huden varje dygn (ca en tredje del av kroppens totala slaggprodukter). Därför så hjälper torrborstningen åt att hålla hudporerna öppna och rena och avlastar därmed även såväl levern och njurarna i sitt reningsarbete.
Borstningen balanserar även underhudsfettet och hjälper ta bort muskelspänningar som är vanligt hos oss tjejer, viktigt är att borsten inte är av syntet hård och varken är för hård eller mjuk.

  • All borstning ska gå i riktning mot hjärtat. Din hud ska vara torr (dvs. borsta innan du duschar på morgonen)  
  • Börja med fötterna och benen, borsta 4 - 10 gånger nerifrån och upp. Fram- och baksida, samt in- och yttersida av benet.
  • Fortsätt med händerna och armarna på liknande sätt. 4 - 10 gånger på varje del.
  • Borsta midjan och ryggen, 4 - 10 gånger. All borstning sker mot hjärtat.
  • Upprepa detta borstschema varje morgon i 3 månader.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0